Combibag

Milieuvriendelijk opslagsysteem voor mest en digestaat met gasopvang

De Combibag is een flexibele opslag tot 10.000 m3 voor mest en digestaat, waarbij de gassen vanuit (na)vergisting worden opgevangen. De relatief lage investering, snelle installatie en een landschapsvriendelijk uiterlijk zijn de grootste voordelen.

Voordelen

Grote flexibele opslag met gasopvang

Eenvoudig vergunningstraject, soms alleen meldingsplicht

Snelle levering en montage

Landschapsvriendelijk door lage constructie en groene/grijze
 kleur

Lage investering.

De Combibag is voorzien van:

 • Zeer sterke en chemisch resistente flexibele folie
 • Ruim voldoende verzwaarde bevestigingspunten, banden en ankers
 • Gasdichte inspectieopening met RVS luik
 • Veiligheidsrand en separate gasafnamepunten
 • Over- en onderdrukventiel

Leverbare opties:

 • Extra inspectieopening met RVS luik en  veiligheidsrand
 • Elektrische mixer
 • Druk- en/of vulstandmeting
 • Verwarming
 • Aansluitingen met terugslagklep(pen) voor Biogasinstallaties

Toepassingen:

 • Als opslag voor mest die niet uitgereden mag worden
 • Als na-vergister bij een biogasinstallatie
 • Voor (tijdelijke) opslag van afvalstromen met gasvorming

Over- en onderdrukventiel

Electro mixer

Combibag electro mixer

Combibag leidingdelen

Combibag piping parts

Milieuvriendelijk opslagsysteem voor mest en digestaat met gasopvang

Met de Combibag heeft Wiefferink een syteem ontwikkeld om mest en digestaat op een geurvrije manier op te slaan, waarbij tevens ruimte is voor opslag van methaangas dat vrijkomt uit de slurry.  Door zijn speciale eco-groene kleur valt hij bovendien niet op in het landschap. Het opslagsysteem is eenvoudig te plaatsen op de meeste soorten grond.

De Combibag is uitgevoerd met een speciale folie die geschikt is voor gasopvang en het vergistingsproces. Hij heeft ten opzichte van onze Ecobag meer en zwaardere bevestigingspunten, spanbanden en ankers. Deze zijn geschikt om krachten op te vangen die ontstaan door gasdruk. De Combibag is uitgerust met een overdrukventiel en heeft een maximale gasdruk van 1,5 mbar.

Perfect passend in het landschap

De Combibag vangt de vrijkomende gassen op, zodat er in de omgeving geen klachten over stankoverlast kunnen ontstaan. Daarnaast is de Combibag verkrijgbaar in grijs en een speciaal nieuwe eco-groene kleur voor een goede inpasbaarheid in het landschap.

Geen bouwvergunning

Er is geen bouwvergunning nodig, omdat er geen vaste constructie voor de Combibag gemaakt hoeft te worden. Afhankelijk van de lokale wetgeving kan het wel nodig zijn een plaatsingsvergunning aan te vragen. Soms is een meldingsplicht voldoende.

Plaatsing van de Combibag

Het grote voordeel van de Combibag is dat deze in bijna alle situaties zonder onderconstructie op de losse grond kan worden geïnstalleerd. De Combibag wordt geplaatst tussen een grondwal voor zijdelingse steun. Wiefferink levert de tekeningen voor de aanleg van het grondwerk. Voor het plaatsen inspecteren onze experts op uw locatie de maatvoering en de situatie, zodat we de plaatsing effectief en snel, gebruiksklaar kunnen realiseren.
Aanvullende opties van de Combibag zijn onder andere een gaspompinstallatie, drukmeting, verwarming en een mixer.

Onderhoud en levensduur

De Combibag behoeft niet veel onderhoud. Wel is controle op het volume van de gasontwikkeling, de beoogde gasafname en de werking van het over- en onderdrukventiel vereist.