Combibag

Milieuvriendelijk opslagsysteem voor mest en digestaat met gasopslag capaciteit

De Combibag is een flexibele opslag tot 10.000 m3 voor mest en digestaat, waarbij de gassen vanuit (na)vergisting worden opgevangen. De relatief lage investering, snelle installatie en een landschapsvriendelijk profiel zijn de grootste voordelen.

Voordelen

 Grote flexibele opslag met gasopvang

 Eenvoudig vergunningstraject, soms alleen meldingsplicht

 Snelle levering en montage

 Landschapsvriendelijk door lage constructie en groene/grijze
          kleur

 Lage investering

 Diverse vormen mogelijk

De Combibag is gemaakt van:

  • Zeer sterke en chemisch resistente flexibele folie
  • Ruim voldoende verzwaarde bevestigingspunten, banden en ankers
  • Gasafvoersysteem
  • Gasdichte service opening met RVS luik
  • Veiligheidsrand en separate gasafnamepunten
  • Mechanisch overdrukventiel

Leverbare opties:

  • Extra service opening 
  • Elektrische mixer
  • Druk- en/of vulstandmeting
  • Aansluitingen met terugslagklep(pen) voor biogasinstallaties

Mechanisch overdrukventiel

Electro mixer

Combibag electro mixer

Dwarsdoorsnede Combibag

Combibag piping parts

Milieuvriendelijk opslagsysteem voor mest en digestaat met gasopvang

Met de Combibag heeft Wiefferink een systeem ontwikkeld om mest en digestaat op een geurvrije manier op te slaan, waarbij tevens ruimte is voor opslag van methaangas dat vrijkomt uit de vloeistof.  Door zijn grijze/groene kleur valt hij bovendien niet sterk op in het landschap. Het opslagsysteem is eenvoudig te plaatsen op de meeste soorten grond.

De Combibag is uitgevoerd met een speciale folie die geschikt is voor gasopslag en het vergistingsproces.  De bevestigingspunten, spanbanden en ankers zijn geschikt om krachten op te vangen die ontstaan door gasdruk. De Combibag is uitgerust met een mechanisch overdrukventiel. 

Perfect passend in het landschap

De Combibag vangt de vrijkomende gassen op, zodat er in de omgeving geen klachten over stankoverlast kunnen ontstaan. Daarnaast is de Combibag verkrijgbaar in een grijs of groene kleur voor een goede inpasbaarheid in het landschap.

Geen bouwvergunning

Er is meestal geen bouwvergunning nodig, omdat er geen vaste constructie voor de Combibag gemaakt hoeft te worden. Afhankelijk van de lokale wetgeving kan het wel nodig zijn een plaatsingsvergunning aan te vragen. Soms is een meldingsplicht voldoende.

Plaatsing van de Combibag

Het grote voordeel van de Combibag is dat deze in bijna alle situaties zonder onderconstructie op de grond kan worden geïnstalleerd. De Combibag wordt geplaatst in een talud voor zijdelingse steun. Wiefferink levert de tekeningen voor de aanleg van het grondwerk. Voor het plaatsen kunnen onze experts op uw locatie de maatvoering en de situatie inspecteren, zodat we de plaatsing effectief en snel, gebruiksklaar kunnen realiseren.

Onderhoud en levensduur

De Combibag dient op een redelijke continue druk gehouden te worden. De gasafvoerleidingen en het overdrukventiel dienen periodiek gecontroleerd te worden. De referentie periode van een Combibag is ongeveer 10 jaar.