Gasbuffer

De flexibele gasopslag, voor zowel tijdelijke als langdurige gasopslag

De Gasbuffer is ontwikkeld voor de opslag van diverse gassoorten. Tevens zorgt een Gasbuffer voor het conditioneren en mengen van het gas. Het gebruik van dubbelmembraan technologie zorgt voor een flexibel volume van gasopslag. Ons brede assortiment Gasbuffers voorziet in een efficiënte constructie voor de meest uiteenlopende opslagcriteria en projectdoelstellingen. Dit varieert van een standalone gasbol tot en met een gaszak in een container. Bekijk hier een aantal van onze gasbuffer projecten.

Voordelen van een gasbuffer

 Opslag van flexibel volume van gas (50 tot 30.000m³).

 Door gebruik van service-box blijven alle aansluitingen goed
       bereikbaar.

 Werkdrukken van 3- 50 Mbarg afhankelijk van de uitvoering. 

Complete installatie inclusief blower, gas in/uitlaat,
      overdrukventiel(en) en sensoren.

 Korte lever- en installatietijden.

Uitvoeringsvarianten

  • Gasbuffer 1/2 bol
  • Gasbuffer 3/4 bol
  • Gasbuffer Cilinder/ Gaszak

Leverbare opties

  • Ultrasone/radar hoogtemeter
  • Condensput
  • Gasdruksensor
  • Inspectieglas

Flexibele gasopslag, voor zowel tijdelijke als langdurige gasopslag.

Wiefferink biedt voor ieder type gasopslag de juiste oplossing. De behoefte aan gasopslag is project specifiek en meestal afhankelijk van de gasproductie en beschikbare ruimte. Gasbuffers kunnen vrijstaand worden toegepast, maar kunnen ook worden geplaatst in tanks, containers of gebouwen.

Het type folie van zowel binnen- als buitenmembranen wordt afgestemd op het type gas en de locatie van de gasopslag.
De gasopslagsystemen zijn onder andere geschikt voor (opgewaardeerd) biogas, (zuiver-) CO2 en aardgas.
Een statische analyse is een standaard onderdeel van ieder project. Een gasbuffer kan afhankelijk van de uitvoeringsvariant tot 30.000m³ opslaan.

Servicebox

Het innovatieve design van de servicebox maakt het mogelijk om alle aansluitingen bovengronds en daardoor eenvoudig te realiseren. Ook tijdens de bedrijfsvoering blijven de blower, de control unit en sensoren gemakkelijk bereikbaar, waardoor de operationele kosten lager zijn. De servicebox is uitgevoerd in RVS316 waardoor weersinvloeden geen invloed hebben op de technische installatie.

Hoogwaardige gecertificeerde materialen

De Gasbuffer wordt geproduceerd op basis van hoogwaardige materialen en gasresistente foliën. Het lassen gebeurt, afhankelijk van het type folie, hoogfrequent of thermisch. De productiemethode is ISO-gecertificeerd en uitgevoerd door ervaren medewerkers waardoor Wiefferink de hoge kwaliteit kan garanderen.