Gasbuffer

De flexibele gasopslag, voor zowel tijdelijke als langdurige gasopslag

De Gasbuffer is ontwikkeld voor de opslag van diverse gassoorten. Tevens zorgt een Gasbuffer voor het conditioneren en mengen van het gas. Het gebruik van dubbelmembraan technologie zorgt voor een flexibel volume van gasopslag. Ons brede assortiment Gasbuffers voorziet in een efficiënte constructie voor de meest uiteenlopende opslagcriteria en projectdoelstellingen.
Bekijk hier een aantal van onze gasbuffer projecten.

Voordelen van een gasbuffer

Opslag van grote hoeveelheden gas van 50 tot 30.000 kubieke meter.

Goed bereikbare service-box.

Project specifieke vormen en uitvoeringen zijn mogelijk ups over het product.
Hoge werkdrukken tot 5 – 70 Mbarg afhankelijk van de uitvoering ups over het product.

Complete installatie inclusief blower, gas in/uitlaat, overdrukventielen en sensoren.

Korte lever- en installatietijden.

Uitvoeringsvarianten

  • Gasbuffer Spherical
  • Gasbuffer 3/4
  • Gasbuffer Cilinder/ Gaszak

Leverbare opties

  • Ultrasone hoogtemeter
  • Condensput
  • Overdrukventiel
  • Gasdruksensor
  • Blower
  • Inspectieglas

Flexibele gasopslag, voor zowel tijdelijke als langdurige gasopslag.

Wiefferink biedt voor ieder type gasopslag de juiste oplossing. De behoefte aan gasopslag is projectspecifiek en meestal afhankelijk van de gasproductie en bschikbare ruimte. Gasbuffers kunnen vrijstaand worden toegepast, maar kunnen ook worden geplaatstin tanks, containers of gebouwen.

Het type folie van zowel binnen- als buitenmembranen wordt afgestemd op het type gas en de locatie van de gasopslag. De gasopslagsystemen zijn onder andere geschikt voor (opgewaardeerd) biogas, (zuiver-) CO2 en aardgas. Een  statische analyse is een standaard onderdeel van ieder project. Een gasbuffer kan afhankelijk van de uitvoeringsvariant tot 30.000 kubieke meter opslaan.

Service-box

Het innovatieve design van de service-box maakt het mogelijk om alle aansluitingen bovengronds en daardoor eenvoudig te realiseren. Ook tijdens de bedrijfsvoering blijven de blower, de control unit en sensoren gemakkelijk bereikbaar, waardoor de operationele kosten zeer laag zijn. De service-box is uitgevoerd in RVS316 waardoor weersinvloeden geen vat hebben op de technische installatie.
Hoogwaardige, gecertificeerde materialen
De Gasbuffer wordt geproduceerd op basis van hoogwaardige materialen en gasresistente foliën. Het lassen gebeurt, afhankelijk van het type folie, hoogfrequent of thermisch. De productiemethode is ISO-gecertificeerd en uitgevoerd door ervaren medewerkers waardoor Wiefferink de hoge kwaliteit kan garanderen.