Flexitank

Flexibele vloeistofopslag

De Flexitank is er voor de opslag van vloeistoffen. Van schoon water, afvalwater, bluswater en brandstoffen tot aan vloeistofbuffers voor de industrie. Het is een uniek product dat veilige en duurzame opslag van vloeistoffen op willekeurige plekken mogelijk maakt. 

Bekijk hier onze recente projecten 

Voordelen:

Opvang voor grote hoeveelheden vloeistof

Flexibel systeem

Gemakkelijk toepasbaar

Leverbaar in standaard volumes en klantspecifiek

Beschikbaar op afgelegen locaties

Gemakkelijke transporteerbaar door een relatief klein volume en laag gewicht

44% Meer laadvermogen in containers dan met vaten

Slechts 2% van het maximale volume in lege toestand

Voor de opslag van :

 • Regenwater
 • Drinkwater
 • Bluswater
 • Irrigatie- en afvalwater
 
 
 • Voedingsoliën
 • Vruchtensappen
 • Wijn 
 • Farmaceutische vloeistoffen
 


 • Reinigingsmiddelen
 • Brandstoffen
 • De-icing vloeistof
 • Mest


HIJSLUSSEN

Hijslus voor flexitank

VULDOP MET BESCHERMENDE DEKKING

Flexitank Dop


DWARSDOORSNEDE

Doorsnede overzicht Flexitank

Flexibele vloeistofopslag

De Wiefferink Flexitank, ook internationaal wel Pillowbag genoemd, is voor zowel tijdelijk als voor meer permante opslag geschikt. Het voordeel van een flexibele installatie boven een bouwconstructie maakt onze flexibele tank ideaal in landen waar bouwvergunningen of constructiematerialen lastig te verkrijgen zijn.

Zo wordt het concept van de flexibele kunstof tank onder meer ingezet in Somalië, Pakistan en Zuid-Afrika, meestal op locaties waar drinkwater niet op reguliere wijze kan worden aangeboden.

Wateropslagtank voor schoon drinkwater wereldwijd

Deze drinkwater tank wordt door nationale en internationale waterbedrijven ingezet als nooddrinkwatervoorziening en als reguliere drinkwatervoorziening. De wateropslagtank wordt ingezet bij internationale sportevenementen, zoals WK en EK voetbal en Londen 2012. In samenwerking met deze bedrijven en hulp- en calamiteitenorganisaties is de flexibele kunstof tank doorontwikkeld en voorzien van drinkwatercertificaten, FDA-certificering en het Engelse WRAS. Om wereldwijd burgers te kunnen voorzien van schoon drinkwater is een volwaardig, veilig en duurzaam drinkwatersysteem gerealiseerd. Bovendien is de Flexitank lokaal gemakkelijk aan te leggen en direct inzetbaar bij calamiteiten.

Hoogwaardige, gecertificeerde materialen

De Flexitank wordt gefabriceerd voor meermalig gebruik. Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen die uiterst sterk, licht en flexibel zijn en met zorg zowel thermisch als hoogfrequent gelast worden. De productiemethode is met ISO-certificering vastgelegd en door KIWA gecertificeerd.

Flexitank voor brandstoffen en overige vloeistoffen

Door gebruik van speciale flexibele folie kan de Flexitank toegepast worden voor folieresistentie passende vloeistoffen. Denk hierbij aan opslag van mest, diesel, kerosine, de-icingvloeistof, chemische vloeistoffen, bluswater of vuilwater.

Gemakkelijk te vervoeren

De kleine typen Flexitanks zijn uiterst gemakkelijk te vervoeren in bijvoorbeeld containers, een laadbak van een transportwagen of op een platte wagen. In lege toestand neemt het product slechts 2% in van het maximale volume. De De flexibele kunstof tank is snel en gemakkelijk te plaatsen en beschermt de vloeistof optimaal. Deze efficiënte vloeistofopslag kan zowel in standaardvolumes (5, 10, 15, 20 en 25 m3) worden geleverd als op maat, tot 2000m3, geheel volgens uw specificatiesze