Flexitank

Flexibele vloeistofopslag

De Flexitank is geschikt voor de opslag van diverse vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn (drink) water, afvalwater, bluswater en brandstoffen. Flexitanks worden ingezet als vloeistofbuffers voor de industrie, bijvoorbeeld voor gedemineraliseerd water of afgewerkte olie. Het is een product dat veilige en (tijdelijke) opslag van vloeistoffen op willekeurige horizontale plekken mogelijk maakt. 

 

Voordelen:

Opslag van flexibele hoeveelheden vloeistof

Gemakkelijk plaatsbaar op vlakke/horizontale ondergrond

Leverbaar in standaard volumes en klantspecifieke
          uitvoeringen

Geschikt voor plaatsing op afgelegen locaties, bv voor 
          bluswater.

In lege toestand gemakkelijk transporteerbaar door een relatief
          klein volume en laag gewicht

Slechts 2% van het maximale volume in lege toestand

Voor de opslag van o.a. :

 • Regenwater
 • Drinkwater
 • Bluswater
 • Irrigatie- en afvalwater
 
 
 • Voedingsoliën
 • Vruchtensappen
 • Wijn 
 • Farmaceutische vloeistoffen
 


 • Reinigingsmiddelen
 • Brandstoffen
 • De-icing vloeistof
 • Mest


HIJSLUSSEN

Hijslus voor flexitank

VULDOP MET BESCHERMENDE DEKKING

Flexitank Dop


DWARSDOORSNEDE

Doorsnede overzicht Flexitank

Flexibele vloeistofopslag

De Wiefferink Flexitank, ook  wel Pillowbag genoemd, is voor zowel tijdelijke als voor meer permante opslag geschikt. Het voordeel van  flexibele opslag in plaats van een bouwconstructie maakt onze flexitank ideaal in landen waar bouwvergunningen of constructiematerialen lastig te verkrijgen zijn. Zo wordt het concept van de flexibele kunststof tank wereldwijd ingezet, meestal op locaties waar drinkwater niet op reguliere wijze kan worden aangeboden.

Wateropslagtank voor schoon drinkwater wereldwijd

Deze drinkwater tank wordt door nationale en internationale waterbedrijven ingezet als nooddrinkwatervoorziening en als reguliere drinkwatervoorziening. De wateropslagtank wordt als tijdelijke voorziening  ingezet bij internationale sportevenementen, zoals WK en EK voetbal en de olympische spelen. De flexibele kunststof tank is voorzien van  ‘Foodgrade’ en drinkwatercertificaten, zoals het Engelse WRAS keurmerk.  De Flexitank is lokaal gemakkelijk in te zetten en direct inzetbaar bij calamiteiten.

Hoogwaardige, gecertificeerde materialen

De Flexitank wordt gefabriceerd voor meervoudig gebruik. Wiefferink heeft een procedé ontwikkeld om uw Flexitank te reinigen en weer geschikt te maken voor hergebruik. Wiefferink maakt gebruik van hoogwaardige materialen die uiterst sterk, licht en flexibel zijn en met zorg zowel thermisch als hoogfrequent gelast worden. De productiemethode is met ISO-certificering vastgelegd en door KIWA gecertificeerd.

Flexitank voor brandstoffen en overige vloeistoffen

De Flexitank wordt gemaakt van folie die (passend) resistent is tegen diverse vloeistoffen . Denk hierbij aan opslag van  diesel, kerosine, de-icingvloeistof, chemische vloeistoffen, bluswater of vuilwater.

Gemakkelijk te vervoeren

De Flexitanks zijn gemakkelijk te vervoeren. In lege toestand neemt het product slechts 2% in van het maximale opslagvolume.  De flexibele kunststof tank is snel en gemakkelijk te plaatsen op een vlakke/horizontale ondergrond. Deze efficiënte vloeistofopslag kan zowel in standaardvolumes
(5, 10, 15, 20 en 25 m3) worden geleverd maar ook op uw gewenste maatvoering. Het maximale volume in een Flexitank is 2.000m³.