Silocover - de duurzame silo afdekking

Voor de agrarische- en biogassector

Ons silodak is een doeltreffende overkapping die uw mestsilo behoedt tegen CO2–uitstoot. Het regenwater wordt bovendien buiten gehouden. Deze silo afdekking heeft een innovatief, waterafvoersysteem. Het is een efficiënte en economische methode om verschillende typen silo’s (beton, staal en kunststof) af te dekken.

Wiefferink heeft diverse afdek- en opslag oplossingen voor de agrarische- en biogassector, bekijk hier een aantal van onze recente projecten.

 

De voordelen van een mestsilo afdekking

Duurzaam product met lange levensduur

Snelle levering en montage

Goed toegankelijke bij onderhoud- en revisiewerkzaamheden

Voldoet aan de laatste milieurichtlijnen

Op maat gemaakt voor elke silo

Stankoverlast en uitstoot van gevaarlijke stoffen worden beperkt

Diverse mogelijkheden voor mixeropeningen

De silo afdekking is voorzien van:

 • Een afdekking van flexibele folie met banden versterkt
 • Een middenkolom
 • Inspectieopening met anti-inregenbescherming
 • Een randbuissysteem met spansets voor naspannen installatie
 • Een statische analyse

Leverbare opties

 • Extra inspectieopening met anti-inregenbescherming
 • Gasdichte uitvoering
 • Groene uitvoering
 • RVS middenkolom
 
 

Toepassingen

 • Afdekking van silo’s
 • Gasdichte silo afdekking voor opslag van gas ontstaan uit mest of afvalstromen voor biogasinstallaties

Randbuis systeem met ratels

Middenkolom

Silodak op betonnen elementen silo

DUURZAME SILOAFDEKKING

De mestsilo afdekking van Wiefferink is uniek in zijn soort. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve productietechnologie is de levensduur lang. Zo wordt de silo uiterst duurzaam afgedekt.

Om de uitstoot van schadelijke stoffen in te dammen, geldt in veel Europese landen een afdekplicht voor opgeslagen mest. Hij is voor het afdekken van silo’s ideaal. Met één of meerdere inspectieopeningen kunnen ook de mixers worden onderhouden die in de tank vaak aanwezig zijn. Met een afgedekte silo wordt bovendien het regenwater buiten gehouden, zodat er geen onnodige volumevergroting plaatsvindt.

Conform milieurichtlijnen

Tegenwoordig past elke EU-lidstaat haar regelgeving met betrekking tot CO2-uitstoot aan. Hierdoor wordt het gebruik van een afdekking veelal noodzakelijk dan wel verplicht. Dit is o.a. in Nederland, Denemarken, België, Italië en Oost-Europese landen al doorgevoerd. Onze silo afdekkingen voldoen zowel op milieuwetgeving als op constructie-technische richtlijnen.

Externe krachten opvangen

Een silodak is vervaardigd uit zwaar polyester weefsel met aan beide zijden een kunststof coating. Daardoor is hij bestand tegen mest en andere agressieve stoffen en beschermt tegen vele jaren van extreme weersinvloeden. Hij is voorzien van een uniek systeem met randbuizen en spansets, die de krachten vanaf de nokschotel op de silo-omtrek overbrengen. Ook naspannen is mogelijk. Een inspectieopening geeft toegang tot de silo voor onderhoud. Hij is verkrijgbaar in een gasdichte en een niet-gasdichte uitvoering.

KOMO gecertificeerd

Stankoverlast en uitstoot van gevaarlijke stoffen worden door de silo afdekking optimaal beperkt. Ons silodak heeft een KOMO-certificaat en voldoet aan alle wettelijke eisen.

De installatie

De mestsilo afdekkingen worden gebruiksklaar opgeleverd. Voor elke silo wordt de dakconstructie berekend op wind- en sneeuwlast voor uw locatie.

Onderhoud en levensduur

Ons silodak behoeft niet veel onderhoud. Bij overmatige sneeuwval moet de sneeuw worden geruimd. De silo afdekking moet op de juiste spanning gehouden worden.