Componenten

Innovatief over- en onderdruk veiligheidsventiel


Wiefferink heeft een nieuw “droog” over- en onderdruk veiligheidsventiel ontwikkelt met een gasflow tot 1.000m³ per uur.
Dit unieke veiligheidsventiel werkt zonder vulling met water en/of glycol. Indien condensaat ontstaat wordt deze automatisch afgevoerd via een condensaatafvoer.

Het grote voordeel van dit nieuwe O/O ventiel is dat de kans op bevriezing en hiermee de kans op het niet functioneren van het ventiel aanzienlijk lager is. Een verwarmings optie blijft beschikbaar. Het overdrukventiel is uitgevoerd in RVS-316.

Dit ventiel beveiligt het dubbel membraandak tegen over- en onderdruk in de silo. Het ventiel kan worden afgesteld op de gewenste druk in het bereik van -5 t/m +10mbarg. Bij een aansluiting op de silo van Ø 250mm kan, bij overdruk, een flow tot 1.000m³ per uur worden gerealiseerd zonder dat het dak beschadigd.

Servicebox

Met behulp van een servicebox is het mogelijk om onderhoud aan mixers te doen, zonder de membranen te demonteren. Het proces in de tank wordt hierdoor ook niet verstoord. Op de servicebox zitten diverse aansluitingen om voor de draaglucht ventilatoren, sensoren, meetapparatuur en een veiligheidsventiel te monteren.
De servicebox is vervaardigd van roestvast staal 316. De grootte van de opening van de servicebox is afhankelijk van het type mixer. Wiefferink heeft mogelijkheden voor diverse fabrikaten van mixerleveranciers. De opbouw van het ‘mixer lift systeem’, bovenop de servicebox, behoort bij de leveromvang van de mixerleverancier.

Een investering in servicebox(en) zorgt ervoor dat vergisters niet tijdelijk uit bedrijf hoeven. Hierdoor verbetert het rendement, doordat mixers veilig geserviced kunnen worden, terwijl de biogasproductie onverminderd doorgaat.